donderdag 13 augustus 2015

De laatste loodjes voor de operatie

Over minder dan 2 weken is het al zover. Op 26 augustus zal Sara de operatie ondergaan. Vanmorgen moesten we voor verschillende voorbereidende afspraken in het Sophia zijn.

Eerst hadden we een afspraak met Danielle, 1 van de pedagogen van de afdeling. Met een pop en een koffer met allerlei attributen legde zij uit hoe het straks gaat bij de anesthesie. Ook liet zij een katheter zien (waar Sara enorm om moest lachen, maar die zij dus ook krijgt de 1e paar dagen na de operatie. )
Verder kreeg Sara een pijnpaspoort mee. Hierin kan zij opschrijven hoe zij wil dat dingen gaan bij onderzoeken ed

Hierna moesten we naar de gipskamer (waar helaas een jochie, met ook een beenverlenging, moord en brand schreeuwde vanwege een paar pleisters....)

 In de gipskamer spraken we eerst met Bernadette van de pijnbestrijding. Van haar hoorden we dat Sara komende woensdag al moet beginnen met een bepaald soort pijnstillers zodat zij voor de operatie al wat opgebouwd heeft. Ook houden zij tijdens de opname, en als Sara weer thuis is, contact met ons over hoe het gaat. Sara kreeg een pijnmetertje. Zo kan zij straks zelf aangeven hoeveel pijn ze heeft

Hierna kwam Femke, de fysiotherapeute. Zij wilde graag zien hoe Sara met de krukken liep (geen problemen :) ) Ook had  zij gewichtjes mee om aan haar been te doen, zodat zij alvast kon voelen hoe het dan gaat met het frame om.

Als laatste kwam Dr. Bessems, de orthopeet. Helaas kwam hij ons vertellen dat Sara toch de Taylor Spatial Frame krijgt. Wel met maar 2 ringen zodat zij haar knie gewoon kan buigen (we hoopten op de gewone fixateur). Voor de onderste ring gaat er een pin dwars door haar knie en dan 2 korte pinnen aan weerszijden daar vlak boven. De bovenste ring wordt alleen met 2 pinnen aan de buitenkant van haar dijbeen bevestigd.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten